Pisan Svet Živali Seznam forumov  
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



 valjenje perutnine Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temoOdgovori na to temo
Avtor Sporočilo
jurijana



Pridružen/-a: 15.02. 2009, 13:50
Prispevkov: 7
Kraj: Krajinski park Goričko

PrispevekObjavljeno: 23 Apr 2009 05:45 Odgovori s citatomNazaj na vrh


V inkubator sem dala valit račja jajca, in sicer jajca nemih rac. Ker druge tabele kot za pekinške race nisem našla, delam po tej.
Zanima me, kaj se mora dogajati v samem jajcu-kar moram videti ko jih presvetim?
Zdaj po desetih dneh, so v nekaterih vidne žilice, v drugih pa ne, z obračanjem se rumenjak premika, v drugih pa ostaja vedno na mestu(a je zlepljen na lupino), v vseh pa je rumenjak bistveno večji in temnejši, vidne so temne lise in je tik pod zračnim mehurčkom. Kdaj moram jajca, ki niso dobra odstraniti iz inkubatorja( bodo razlike po 14 dneh že bistveno vidne?)
Jajca so tudi različnih velikosti, ene so večje in okrogle, druge so pa drobne in zelo podolgovate/ te sem dobila od prijatelja, in pravi da so od črno belih domačih rac?/
Mislim, da lahko brez težav valim jajca različnih velikosti?

Ker sem ob vnetem iskanju inkubatorja enega dobila v dar(Como-Italia), ki ni pravilno daloval smo ga preuredili, naredili so mi novi termostat , ker je tudi grelec pregorel so montiranii dve 40w žarnici, ventilater pa še dela( a je primerno da je pri žarnicah ventilator, ali bi bile odprtine za zračenje dovolj, saj se sistem nenehno vklaplaj, vmes je morda samo minutno prenehanje). Sistem za obračanje obrne jajca na vsake 4 ure, ne vem, a se sploh da drugače nastaviti?
Je kaj narobe, če se vse vrste jajc obračajo po istem principu, saj je v tabelah za vsako vrsto drugačno število obratov?

Prosim še za nasvet kako skrbeti za račke ko se zvalijo, pod kako žarnico jih lahko dam, kakak hrana je primerna, kdaj lahko dodam vodo za kopanje, kdaj so primerne za izpust med ostale živali in ali jih bodo odrasle race preganjale?

Ker bom valila tudi piščance bi prosila še za nasvet glede valjenja in oskrbe po izvalitvi.

Najlepše hvala, verjamem, da bodo odgovori koristili marsikomu in fajn bi bilo da bi bilo na forumu več podatkov na to temo.
Jurijana
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočilo
s1menko



Pridružen/-a: 14.07. 2009, 14:27
Prispevkov: 250
Kraj: ptuj- tržec

PrispevekObjavljeno: 14 Jul 2009 15:18 Odgovori s citatomNazaj na vrh

sam imam na inkubatorjih na strani kjer ventilator izpihuje zrak loputo ki jo lahko priprem. nikakor pa se nesme zapreti za dalj časa. saj mora zrak v inkubatorju krožit saj jajca dihajo. morda je to razlog ker ni lopute da se sistem nenehno vklaplja. saj hladen zrak neprenehoma vdira v valilnik. in ohlaja zrak. topel pa roma vedno ven. če je pa loputa pa se ta proces nekoliko upočasni. vztavit pa ga nesmemo. je pa potrebno vedet da se pekinške jajca valijo nekje 28 dni od nemih rac pa tudi do 35. pa ne takoj vrečt puške v koruzo če se ne izvalijo na dan- počakajte kakšen dan. če pa še potem ni nič pa raje presvetite jajca da vidite kaj se v njih dogaja. ali še mkadiči živijo ( migajo v jajcu ) ali so mrtvi ( se mladič v jajcu kar fejst sesede ( temen del). ker je lahko temperatura razlog da se valijo dalj časa. saj če hladen zrak premočno vdira v valilnik se tudi zrak ohlaja itd.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloPošlji E-sporočilo
val



Pridružen/-a: 19.02. 2010, 16:14
Prispevkov: 5
Kraj: krško

PrispevekObjavljeno: 22 Feb 2010 07:11 Odgovori s citatomNazaj na vrh

Obstaja možbost da dobimo jajca račk ,pa me zanimam kakšna mora biti temperatura v valilniku,ter % vlage,če se valijo račke ,goske ,kej sem nekje enkrat prečitala ,da ker hodjo race v vodo ,s tem zmakajo jajca in je pri umetnem veljenju potreben večji % vlege kakor če se veluja kokoške!
lp
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočilo
s1menko



Pridružen/-a: 14.07. 2009, 14:27
Prispevkov: 250
Kraj: ptuj- tržec

PrispevekObjavljeno: 22 Feb 2010 19:31 Odgovori s citatomNazaj na vrh

temparatura 37,7, vlaga pa višja kot pri piščancih lahko tudi do 90% samo pazi na čistočo v inkubatorju in zadostno ventilacijo.

_________________
mitja.simenko@gmail.com, 070-864-512

Nazadnje urejal/a s1menko 24 Feb 2010 20:24; skupaj popravljeno 1 krat
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloPošlji E-sporočilo
gork
Administrator foruma


Pridružen/-a: 09.01. 2007, 19:04
Prispevkov: 198
Kraj: Podbeže/Brkini

PrispevekObjavljeno: 23 Feb 2010 18:14 Odgovori s citatomNazaj na vrh

38,1 C oz. 101F idealno
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloPošlji E-sporočiloObišči avtorjevo spletno stran
denis.lubej



Pridružen/-a: 26.06. 2012, 20:08
Prispevkov: 51

PrispevekObjavljeno: 08 Apr 2015 21:33 Odgovori s citatomNazaj na vrh

zdravo
mene pa zanima če mi lahko poveste koliko dni natančno vali indijska tekačica nikjer ne zasledim odgovora nekje piše da vali 28 dni eni pravijo da 30 ali celo 35 kot neme race zdaj pa nevem kako je s tem ker bom dal pod nemo raco ki vali 5 svojih jajc še 6 jajc od tekačic in ker se ne valijo enako dolgo moram jajca od tekačic dati nekaj dni pozneje ampak nevem koliko dni vali tekačica tako da prosim za odgovor in hvala
lp.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:      
Objavi novo temoOdgovori na to temo


 Pojdi na:   



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: Theme by Daz :: Časovni pas GMT